Ynke van Zuidam

Profiel

Praktijk van Zuidam is doorgegroeid naar enMente, centrum voor Experiëntiële Therapie in de specialistische GGZ. De basis van de zorg is multidisciplinair en persoons-, ervarings- (experiëntieel) en lichaamsgericht.

Specialisaties

We werken:

Groeigericht: Wij bieden zorg waarbij we klachten beschouwen als een tijdelijke stagnatie van jouw groei. Er is aandacht voor dat wat in jou leeft en hoe zich dat op alle niveaus van jouw bestaan uit. Wij helpen je contact te maken met je eigen lichamelijke wijsheid zodat je weer verder kan in jouw eigen proces, in jouw leven.

Lichaamsgericht: Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eén van de doelen is je bewust te maken van de psychologische betekenis van de signalen van je lichaam. Om daarmee een groter inzicht in de wisselwerking tussen lichaam en geest te bevorderen. We werken met de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op gebied van trauma en hechting, ook toepasbaar op klachten als stemming, angst en dwang, verslaving en eetstoornissen.

Waardegericht: Normaliserend en duurzaam, autonomie en verbinding: ‘Er zijn geen innerlijke vijanden.’ Alles in iemand dient ter overleving. Er is altijd groei en niets is absoluut, dus ook een diagnose of de klachten niet. We werken niet alleen aan klachten maar voornamelijk aan de onderliggende oorzaak. Jij wordt, met hulp van ons, eigenaar van je natuurlijke vermogen om tegenslagen het hoofd te bieden. En daarmee telkens weer te kiezen voor groei en vooruitgang.

En we bieden zowel individueel als in groepsverband binnen én buiten oa:

  • Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie (PEP)
  • Schematherapie (experiëntieel)
  • Sensorimotor psychotherapie
  • Mindfulness based treatment (MBCT)
  • Focus oriënted psychotherapy
  • Emotion focussed therapy (EFT)
  • Acceptance and commitment therapy (ACT)
  • EMDR
  • Psychomotore therapie en andere vaktherapieën.

Vergoedingen

Behandeling wordt, afhankelijk van uw verzekering, geheel of gedeeltelijk vergoed uit de basisverzekering. Heeft u hierover vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u terecht op de website van enMente.

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0575-757200 of via info@enmente.nl

Aanmelden kan ook, dan kunt u uw vraag en gegevens mailen naar aanmelden@enmente.nl

Website

www.enmente.nl

Wachttijd

De actuele wachttijden kunt u vinden op www.enmente.nl/informatie onder het kopje aanmelding.
Aanvullende informatie over de wachttijd vindt u in de algemene toelichting.
Geactualiseerd op 2-7-2024.