Maaike Doeven

Profiel

Mijn naam is Maaike Doeven, ik ben psychiater en gespecialiseerd in psychoanalytische psychotherapie en psychoanalyse. Ik ben geregistreerd als leertherapeut en supervisor voor psychiaters en psychologen in opleiding. Mijn praktijk is in Joppe. Daarnaast ben ik werkzaam in een GGZ-instelling.

In mijn praktijk bied ik individuele therapie voor jongeren (vanaf 14 jaar) en volwassenen met (terugkerende) uiteenlopende klachten, zoals angst, somberheid, trauma en/of suïcidaliteit.

Gesprekken zijn erop gericht om jezelf en de achtergronden van je problemen te leren kennen. Psychoanalytische psychotherapie is gericht op persoonlijke ontwikkeling en minder op het verminderen van klachten. Het idee hierachter is dat psychische klachten in stand worden gehouden door persoonlijke kenmerken en (onbewuste) patronen. Vaak is het effect van behandeling dat je sterker en zelfbewuster wordt waardoor klachten afnemen of verdwijnen en je meer voldoening haalt uit jezelf, je relaties en je leven.

Een psychoanalytische psychotherapie bestaat uit 1 of 2 gesprekken van 45 minuten per week op een vast tijdstip. De behandeling kan kort duren (25-50 zittingen), maar ook langer (enkele jaren). Bij een psychoanalyse komt men 4-5 keer per week en maakt men gebruik van een bank om op te liggen. Een psychoanalyse beslaat in de regel meerdere jaren.
Jongeren vanaf 14 jaar zijn ook van harte welkom. Bijvoorbeeld als er sprake is van somberheid, studieproblemen, eetproblemen of identiteitsproblemen.

Daarnaast bied ik coaching aan collega’s die in de medische sector werken.

Specialisaties

  • Individuele psychoanalytische psychotherapie bij jongeren en volwassenen vanaf 14 jaar
  • Psychoanalyse
  • Leertherapie
  • Supervisie
  • Coaching

Registraties en lidmaatschappen

BIG-registratie arts/psychiater: 59048943001
Lid van Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), lid en leertherapeut van de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP), supervisor en leertherapeut van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) en kandidaat-lid van de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV)

Vergoedingen

Behandelingen worden lang niet altijd (meer) volledig vergoed. In welke mate de verzekering de kosten dekt hangt af van de verzekeringsmaatschappij. Daarbij is het zo dat ik geen contract heb met een verzekeraar. Bij betaling via de zorgverzekering is er altijd sprake van een eigen risico, deze is minimaal 385 euro voor 2023.
Voor zelf-betalers reken ik 115 euro per 45 minuten. Mocht dit te hoog zijn dan kan dit in overleg worden aangepast. Dat geldt ook voor jongeren tot 18 jaar, ik heb geen contracten met gemeentes.
Psychoanalyse wordt niet vergoed. Indien psychoanalyse geïndiceerd is wordt in overleg gekeken naar een passend tarief.
De kosten van coaching zijn 130 euro voor 45 minuten.
Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend, deze wordt in rekening gebracht als we besluiten te starten met gesprekken.

Contactgegevens

Telefonisch ben ik bereikbaar op 06-14942166 en per mail op mdoeven@protonmail.com
Ik heb een informatiefolder, een kwaliteitsstatuut en een privacy-statement welke ik desgewenst kan mailen.

Wachttijd

2 maanden. Voor jongeren, leertherapie, supervisie, coaching en psychoanalyse is in overleg mogelijk eerder plek.
Aanvullende informatie over de wachttijd vindt u in de algemene toelichting.
Geactualiseerd op 2-7-2024.