Maaike Doeven

Profiel

Mijn naam is Maaike Doeven, ik ben psychiater, psychoanalytisch psychotherapeut en psychoanalyticus in opleiding en heb een praktijk in Joppe. Daarnaast ben ik werkzaam in een GGZ-instelling.
In mijn praktijk bied ik individuele inzichtgevende therapie voor jongeren en volwassenen met (terugkerende) uiteenlopende klachten, zoals angst, somberheid, trauma en/of suïcidaliteit. Bij jongeren kan er bijvoorbeeld sprake zijn van studieproblemen, eetproblemen of identiteitsproblemen.
De klachten vormen meestal een belemmering voor de persoonlijke ontwikkeling, in werk, studie of relaties. Als klachten al langer leiden tot belemmeringen in het functioneren is de vraag die vaak voorligt welke persoonlijke kenmerken en onbewuste patronen een rol spelen bij het in stand houden van deze klachten.
Een behandeling is gericht op het leren kennen van zichzelf, de achtergronden van de problemen en het verwerken daarvan. Ik begeleid u in het proces van bewustwording en toenemend begrip van het eigen gedrag door te luisteren, vragen te stellen en samen te proberen de belevingen te begrijpen. Het gewenste resultaat is dat u sterker en zelfbewuster in het leven komt te staan waardoor klachten afnemen of verdwijnen en u meer voldoening haalt uit uzelf, uw relaties en uw leven.
Een psychoanalytische psychotherapie bestaat uit 1 of 2 gesprekken van 45 minuten per week op een vast tijdstip. De behandeling kan kort duren (25-50 zittingen), maar ook langer (enkele jaren). Bij een psychoanalyse komt men 4-5 keer per week en maakt men gebruik van een bank om op te liggen. Een psychoanalyse beslaat in de regel meerdere jaren

Specialisaties

Individuele psychoanalytische psychotherapie bij jongeren en volwassenen vanaf 16 jaar
Psychoanalyse
Leertherapie

Registraties en lidmaatschappen

BIG-registratie arts/psychiater: 59048943001
Lid van Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP) en kandidaat-lid van de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV)

Vergoedingen

Behandeling wordt in principe vergoed vanuit de basisverzekering. U dient echter rekening te houden met een eigen risico (voor 2022 is deze vastgesteld op 385 euro) en een eventueel (verplichte) eigen bijdrage.
Het hangt af van uw verzekeringsmaatschappij en het soort verzekering dat u hebt in welke mate de verzekering de kosten dekt. Daarbij is het zo dat ik geen contract heb met een verzekeraar. Het is van belang dat u met uw verzekering bespreekt welk deel vergoed zal worden.
Psychoanalyse wordt niet vergoed. Indien psychoanalyse geïndiceerd is wordt in overleg gekeken naar een passend tarief.
U kunt mij bellen als u vragen heeft over de vergoeding.

Contactgegevens

U kunt mij telefonisch bereiken op 06-14942166 en per mail op mdoeven@protonmail.com
Ik heb een informatiefolder, een kwaliteitsstatuut en een privacystatement welke ik u desgewenst kan mailen.

Wachttijd

3 maanden. Voor leertherapie en psychoanalyse is in overleg mogelijk eerder plek.
Aanvullende informatie over de wachttijd vindt u in de algemene toelichting.
Geactualiseerd op 7-12-2022.