Gerrie Bleijenberg

Profiel

Gerrie Bleijenberg (1957) studeerde Klinische Psychologie en Godsdienst- en Cultuur Psychologie aan de RU te Nijmegen en heeft samen met haar partner Wouter Bleijenberg vanaf 1986 een psychologenpraktijk in Dieren, Eerbeek en Zutphen opgebouwd. I.v.m. naderende pensionering is de praktijk de afgelopen jaren geleidelijk overgedragen aan Mentaal Beter ( landelijke GGZ Instelling).
Sinds de overname van de diverse teams aan Mentaal Beter is de Maatschap Psychologen Praktijk Bleijenberg-Derks weer een duo-praktijk voor Specialistische GGZ geworden. Daarnaast worden er ook mindfulness trainingen, leertherapie/Supervisie (VPeP) en leertherapie Sandplay therapie aangeboden.

Visie en Aanbod

Gerry heeft zich binnen de reguliere GGZ gespecialiseerd in Cliëntgerichte Psychotherapie, waarbij naast bewerking van klachten en psychische problematiek veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling, zingeving en bewerking van instandhoudende persoonlijkheidskenmerken.
Het open staan van existentiele thema’s is hier direct mee verbonden.

Daarnaast heeft zij zich als gecertificeerd Mindfulnesstrainer gespecialiseerd in Mindfulness Based Psychotherapie en geeft zij regelmatig mindfulness trainingen, zowel MBCT als MBSR, als ook stilte/retraitedagen ter verdieping van datgene wat binnen de behandeling of training als proces is geopend.
Een belangrijk aspect van Mindfulness Based Psychotherapie ligt in het ook op fysiek niveau leren herkennen en waarnemen van gevoelens en gedachten, waardoor er een extra dimensie aan het behandelingsproces wordt gegeven. In de praktijk blijkt dit een zeer welkome aanvulling waaraan cliënten veel houvast aan ervaren.

Doelgroepen

Gerry is als Clientgericht Psychotherapeut en Mindfulness Based Psychotherapeut gericht op een breed gebied van hulpvragen en thematiek die passend zijn binnen de reguliere Specialistische GGZ en vergoede zorg.
Rouwproblematiek en Psycho–Oncologie hebben haar speciale zorg en aandacht.

Registraties en Lidmaatschappen

  1. BIG geregistreerd Klinisch Psycholoog en Psychotherapeut
  2. Specialistisch lid Vereniging voor Persoonsgerichte en Experientiele Psychotherapie( VPeP)
  3. Gekwalificeerd advanced lid van de vereniging voor Emotionally Focused Therapy (EFT)
  4. Gecertificeerd trainer van de Vereniging voor Mindfulness ( VVM) en Vereniging Mindfulness Based trainers Nederland (VMBN)
  5. Lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en Nederlandse Vereniging voor Gezondheidspsychologie (NVGzP)

Vergoedingsregelingen

De contractering bij vrijwel alle zorgverzekeraars zal binnen afzienbare tijd verlopen via 1NP, een landelijke GGZ instelling waar veel solo en duo vrijgevestigde praktijken bij zijn aangesloten. Binnenkort zal op onze website uitgebreidere informatie hierover te vinden zijn. Ook met vergoeding blijft verrekening met openstaand Eigen Risico van toepassing.
Voor Zelfbetaling geldt een tarief van 120 euro per sessie van 45 minuten en 15 minuten administratietijd.
In sommige situaties kan ook een werkgever of Arbodienst de behandeling vergoeden.

Contactgegevens

Informatie en aanmelding uitsluitend via een email aan info@praktijkbd.nl

Website

www.praktijkbd.nl

Wachttijd

8 weken.
Aanvullende informatie over de wachttijd vindt u in de algemene toelichting.
Geactualiseerd op 22-4-2024.